Böngészőből játszható repülötér szimulátor

A Skyrama egy új, böngészőből játszható online játék. Témája a saját repülőterünk menedzselése, kiépítése és a barátaink repülőterével való kapcsolattartás a járatok létrehozásának segítségével. Ebben a minőségében az ingyen játszható játék remekül vegyíti a szimulátor jellegű és online stratégiai játékok jellemzőit.

Menedzseld a saját repülőtered!

A Skyramában a játékos először egy kicsiny, pusztán egy kifutópályával rendelkező légikikötő irányítását kezdheti meg. A kis telep profitot légijáratok indításával és az utasok, gépek kiszolgálásával termel, és további bónuszokat szerezhetünk a barátokkal történő együttműködés révén. A megtermelt bevételt egyrészt a repülőtér fejlesztésére, bővítésére fordíthatjuk: új kifutópályák létesítése, utasok számára kiszolgálólétesítmények telepítése, légiforgalmi irányító épületek építése mellett különböző dekorációs elemek közül válogathatunk. A rengeteg fajta épület, kiegészítő, háttér (terep) segítségével teljesen egyedi repülőteret építhetünk. Végül a kezdeti, kis forgalmú repülőtér hatalmas, nagy forgalommal bíró légi csomóponttá, nemzetközi járatokat kiszolgáló létesítménnyé növekszik.

A fejlődéshez más részről szükségünk van repülőgépekre: több féle járművet vezethetünk be, mindegyik saját, egyéni külsővel és jellemzőkkel bír. A játék előrehaladtával egyre komolyabb, vagy vadabb külsejű gépek érhetőek el. A repülőgépeknek szükségük van úti célra, amik a többi felhasználó repülőterei. A Skyrama egyik lényege a játékosok közötti interakció, egymás közötti együttműködés bátorítása. A barátok repülőjáratai generálják a bevételt! A játék több nyelven is elérhető, így egy hatalmas, nemzetközi közösség tagjai lehetünk. A cél nem az ellenfél legyőzése, hanem a fejlődés a többi játékossal karöltve. Minél szebb, modernebb a repülőterünk, annál több utas fogja úti célnak választani azt, így hamarabb tudunk szintet lépni, és továbbfejleszteni a légikikötőt. Minden szinten újabb, modernebb épületek és járművel érhetőek el.

A Skyrama egyszerűen kezelhető, ámde összetett játékmenettel rendelkezik. A közösségi, MMO elemeken és az építkezős teendőkön túl számos izgalmas, megoldandó feladat várja a játékost, hogy gördülékenyen üzemeljen a repülőtere. A légiforgalom zavartalanságát különböző repülésirányítási feladatok megoldásával kell fenntartani. Logisztikai tervezésre is szükség van, a landolt repülőgépek számára parkolóhely szükséges míg újra fel nem szállnak, de előtte terminálokra is szükség van, hogy az utasok be és ki tudjanak szállni. A légiforgalom-tervezésben a játékos segítségére van a barátok közötti kapcsolatokat dinamikusan megjelenítő térkép.

A játék nyílt végű, azaz nem köröket kell teljesíteni, aminek végén véget ér a játékmenet, hanem folyamatosan fejleszteni, építeni kell a repülőteret, így akár a végtelenségig játszhatunk, csinosíthatjuk az épületeinket. A napi feladatok mellett a játékmenetet színesítik a naponta előforduló és önálló történettel rendelkező küldetések. A gyönyörű, részletesen kidolgozott grafika és animációk segítségével létrehozott rajzfilm-szerű környezet tovább növeli a játékélményt. A repülőterünk folyamatosan mozgásban van. A játék során figyelemmel kísérhetjük a repülőterünk stábjának az életét is. Rendelkezünk kapitánnyal, légiutaskísérővel, légiirányítóval, akik szintén segítenek a játékmenet során felmerülő döntésekben.

A Skyrama webböngészővel játszható. A használatához nem szükséges semmilyen kliensprogram telepítése a számítógépre. Ez többek közt azzal az előnnyel jár, hogy bárhonnan, bármilyen számítógépről és operációs rendszerről elérhető a játék, feltéve ha a számítógép rendelkezik élő internetkapcsolattal és a böngészője támogatja a Flash platformot. A felhasználói interakciót és a játékosok és az üzemeltető közötti kommunikációt az oldalról elérhető fórum is segíti, ahol kérdéseket tehetünk fel a játékmenettel kapcsolatban, továbbá barátkozhatunk, cseveghetünk a többi játékossal. A játékban való részvétel ingyenes, a feliratkozáshoz csupán egy felhasználónév kiválasztására és egy érvényes email-címre van szükség, és a felhasználói fiók azonnal elkészül.
A játékmenet ugyan sok elemből áll össze, de a felhasználóbarát felület és a kezdeti eligazodást segítő tutorial rész segítségével könnyen tanulható. A játék közben az informatív ikonok segítik a tájékozódást. A játék minden korosztály számára ajánlott.

Online játékok ingyen: A Bigpoint számtalan szórakoztató, ingyenes, online fejlesztője. Játékprogramjai a világ számtalan nyelvén elérhetőek, ezért egyszerre akár több millió játékos is játszik egyszerre a Bigpoint játékaival.