Lezárult a Than Károly Ökoiskola menekült tanulók integrálását célzó projektje

Lezárult a Than Károly Ökoiskola migráns tanulók integrációját támogató TÁMOP-3.4.1.B-11/1-2012-0003 azonosítószámú, „Otthon Magyarországon, otthon a Thanban” elnevezésű projektje.
Iskolánk évente több, mint 100 migráns hátterű, főként menekült fiatal és felnőtt oktatását vállalja. A projekt lehetőséget nyújtott a migráns hátterű, nem magyar anyanyelvű tanulók felzárkóztatására.
A projekt szakmai programja a Belépő osztály bevezetésére épült. Ebben az osztályban tanulnak azok a fiatalok, akik nem, vagy rosszul beszélnek magyarul, ezért többségi magyar osztályokba a belépésükkor még nem integrálhatóak. Ebben az osztályban főleg magyar mint idegen nyelvet tanulnak a fiatalok, emellett szaktárgyi alapozásban vesznek részt, illetve megismerkednek hazánk társadalmi berendezkedésével és a tanulás-módszertani alapokkal. A projekt keretében kidolgozásra kerültek tananyagok, melyek segítik a felzárkóztatást.
Mivel a sikeres integráció egyik feltétele csak a magyar nyelv ismerete, szükségesnek tartottuk olyan programok megvalósítását, melyek a szociális integrációt célozzák. Magyar gyerekekkel közös szabadidős programokat és táborokat szerveztünk a migráns tanulóink beilleszkedése érdekében.
Fontos szempontunk volt az is a projekt megvalósítása során, hogy a magyar fiatalokat is elfogadóbbá tegyük migráns tanulóinkkal, ezért szerveztünk egy Multikulti Fesztivált a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban, ahol magyar tanulóink megismerkedhettek migráns tanulóink kultúrájával és ételeivel.
Tanáraink érzékenyítése érdekében interkulturális továbbképzést szerveztünk számukra. A migráns tanulókat is integráló osztályok osztályfőnökei számára kézikönyvet készítettünk, amely a mindennapi munkájukban nyújt segítséget.
A projekt ugyan lezárult, de iskolánk a továbbiakban is indít Belépő osztályt, és fogad menekült és egyéb migráns hátterű, nem magyar anyanyelvű fiatalokat.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO