Komplex technológia-fejlesztés a Netpositive Kft-nél

A „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati konstrukció keretében 17,73 millió forint uniós támogatást nyert el a Netpositive Kft.

Az informatikai vállalkozás a közel 35,46 millió forint összköltségű projektje során új hirdetési rendszert fejlesztett, valamint eszközparkját bővítette.

A Netpositive Kft. alkalmazásfejlesztéssel, online kommunikációval és új média szolgáltatásokkal foglalkozó magyar vállalkozás.

A projekt keretében a cég tevékenységét bővítette és az online tartalomfejlesztési piacon egy újszerű, nagy adatfeldolgozásra képes hirdetési tartalom-aggregációs rendszerrel lépett piacra.

A pályázat megvalósítása során nagy teljesítményű szervereket, számítógépeket és a tevékenység végzéséhez szükséges alapszoftvereket is vásároltak.

A fejlesztés eredményeként egy olyan komplex informatikai megoldást vezettek be, amely képes a hirdetéstartalom automatikus eszközökkel való aggregálására. A rendszer kapacitásának legfőbb jellemzői, hogy havonta 3-5 millió hirdetést, 200 000 tematikus kulcsszavat, 10-15 millió keresést, és 4 millió felhasználó továbbítást tud végezni.

A KMOP-1.2.1-13/B „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiíráson 17 728 400 forintos támogatást elnyert, 35 456 800 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. április 15-én kezdődött és 2014. október 6-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.