Farsang: 7000 Ft jelmezre és kiegészítőkre

A magyar családok a farsangi időszakban átlagosan 7340 forintot költenek el jelmezekre és kiegészítőkre a REGIO JÁTÉK adatai szerint. Idén az általános maskarák győzedelmeskedtek a konkrét mesefigurákkal szemben: a játékkereskedő friss kutatása szerint legtöbben hercegnőnek, tűzoltónak és katicának fognak beöltözni.

A szülők mindössze egynegyede készíti el saját kezűleg gyermeke farsangi jelmezét, több mint fele azonban inkább készen vásárolja meg a maskarát – derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. „Egy-egy kosztümre jellemzően 2-4 ezer (47%) vagy 4-6 ezer forintot (27%) költenek a válaszadók. A ruházatot kiegészítőkkel lehet igazán teljessé tenni, melyeket leginkább készen vásárolnak meg a szülők; idén a bohócorr, a varázspálca és a sötétben világító vámpírfog a legkeresettebbek. A farsangi beszerző körút tavalyhoz hasonlóan ebben az évben is inkább személyesen az áruházakban (60%) történik, tízből négy család választja az online vásárlást. Az álarcosbálra készülve egy átlagos kosárba idén 7340 forint értékben kerül termék” – fejtette ki Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

Hercegnő, tűzoltó és katica az idei dobogón

A gyermekek jelmezválasztását nagyban befolyásolják az aktuálisan népszerű mesék karakterei, azonban konkrét figurát kicsit kevesebben (47%) öltenek magukra, mint egy általános, például a szereplő foglalkozását vagy rangját kifejező maskarát (53%). „Így történhet, hogy a felmérésünk alapján a legtöbben hercegnők lesznek, míg az Elza jelmez csak a hatodik helyen végzett. A dobogóra egyébként még a tűzoltók és katicák fértek fel, játékkereskedésünkben pedig a fiúk döntő többségben a rendőr szettet, a Darth Vader maszkot és szintén a tűzoltó maskarákat, míg a lányok a sellő, Csipkerózsika és tündér jelmezeket keresik” – tette hozzá a marketingvezető. A válaszadók szerint a mesék közül idén a Pókember, Jégvarázs és Mancs őrjárat karakterek a legdivatosabbak.

A szülők is aktív részesei a farsangnak

A kutatás kitért arra is, hogy a szülők hogyan élik meg a farsangi időszakot: a többség (73%) szívesen vesz részt a programokon, mindössze a megkérdezettek 15 százaléka nyilatkozta azt, hogy kényszerből megy el az álarcosbálra, további 12 százalék pedig távol marad a mulatságtól. Az esetek háromnegyedében a szülőktől aktív közreműködést vár el az óvoda, iskola farsangkor: leggyakrabban süteményt és szendvicset kell vinni, de sok helyen vonják be a díszítésbe és magába a fellépésbe, programba is a felnőtteket.

TOP 10 jelmez 2019-ben a REGIO JÁTÉK eladási statisztikája alapján:
1. Rendőr
2. Darth Vader (maszk)
3. Tűzoltó
4. Kalóz
5. Huszár
6. Pilóta
7. Sellő
8. Csipkerózsika
9. Batman
10. Tündér

TOP 5 jelmez-kiegészítő 2019-ben a REGIO JÁTÉK eladási statisztikája alapján:
1. Bohócorr
2. Varázspálca
3. Sötétben világító vámpírfog
4. Tündérszárny
5. Ördögfarok

TOP 10 jelmez 2019-ben a REGIO JÁTÉK friss kutatása alapján:
1. Hercegnő
2. Tűzoltó
3. Katica
4. Cica
5. Pókember
6. Elza
7. Maci
8. Méhecske
9. Kalóz
10. Csontváz

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO