Plüssállat, társasjáték és tablet a gondtalan családi utazás kulcsa a magyarok szerint

A legtöbb szülő utazáskor társasjátékkal, tablettel és kártyával próbálja lekötni gyermeke figyelmét, a bőröndbe pedig az alvós plüss mellett a kedvenc játékok is bekerülnek – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből.

Hosszabb utazáskor már az úton is komoly szerepe van a játékoknak, amelyekkel a szülő le tudja kötni gyermeke figyelmét, erre a célra a legtöbb magyar család útitársast, tabletet és kártyát visz magával – derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. „Nyaraláskor például ezek a játékok nemcsak az autóban hasznosak, hanem a melegebb órákban a medence mellett vagy borús időben a szobában is remek időtöltést nyújtanak az egész családnak. A kutatás szerint a mesekönyvek és a kisautók azonban általában otthon maradnak” – mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető.

A nyaralásra a gyermekek bőröndjébe mindenképpen bekerül az alvós plüssük és a kedvenc játékaik, minden ötödik esetben pedig még a szeretett takaró sem maradhat ki. „A kicsik sokkal könnyebben hozzászoknak egy új helyhez, ha kedvenc kis barátjuk vagy játékaik velük vannak – mondta Gyaraki Dávid. – A strandoláshoz is érdemes olyan kellékeket vinni, melyek közel állnak a gyermek szívéhez, például kedvenc mesehősét ábrázolják, így sokkal egyszerűbb rávenni őket, hogy felhúzzák a karúszót vagy az úszószemüveget.” A szülők egyébként leginkább a kisebb helyet foglaló, felfújható játékokat keresik, a strandkiegészítők toplistáját az úszógumi, a labda és a karúszó vezeti, ezeket követi az örökzöld vízipisztoly.

A kutatásból kiderült az is, hogy a szülők többsége a gyermekbarát apartmanokat és hoteleket részesíti előnyben nyaraláskor. „A megkérdezettek alapvető elvárása ilyenkor a babaágy, gyermekmedence és játszótér vagy játszószoba, ez utóbbi viszont sok esetben nagyon hiányos felszereltséggel bír – ismertette az eredményeket a REGIO JÁTÉK marketingvezetője. – A gondtalan kikapcsolódás másik fontos követelménye a biztonságos gyermekmedence, ebből a szempontból van eltérés egy szálláshely saját vizes részlege és a strand között.” Négy szülőből három kifejezetten megbízhatónak találja a hotel vagy apartman saját medencéjét a jelen lévő szakképzett felügyelet, a jó hőmérsékletű és megfelelő mélységű víz miatt. A strandok medencéi ezzel szemben kevésbé rózsásak, általában „itt csak akkor érzi biztonságban a szülő a gyermekét, ha folyamatosan pásztázza szemével, különben a nagy tömeg, a csúszós felületek, valamint a mozgó, letörött lépcsők és korlátok életveszélyesek lehetnek” – mondta el a felmérés alapján Gyaraki Dávid.

Az éves vakációjukat töltők 80%-a egyébként belföldi úti célt választ, a megkérdezettek többsége Balaton-parti településen – Siófokon, Balatonfüreden és Balatonkenesén – fog üdülni, külföldi nyaralás esetén pedig leggyakrabban a horvát és az olasz riviérát célozzák meg a családosok.

TOP strandjátékok 2018-ban a REGIO JÁTÉK előrejelzése alapján:

1. Mancs őrjáratos karúszó
2. Pizza alakú matrac
3. Jégkrém és trópusi koktél alakú matrac
4. Miraculous és Katicabogár úszógumi
5. Gyűrűs kismedence

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO