Vallással kapcsolatos hírek, információk

Vallásközi kerekasztal toleranciáról és empátiáról

Az Evangélikus Diakóniát fejlesztették

A 391,95 millió forint értékű projekt keretében 115 szakember komplex képzése és 10 db intézményesített szolgáltatás-koordinációs intézményközi együttműködés valósult meg.

Fejlesztik az Evangélikus Diakóniát

A Magyarországi Evangélikus Egyház több, nagy ívű és kimagasló színvonalú, a szakmai munkát hosszú időre fejlődési pályára állító programot valósíthat meg „Az egyházi fenntartásban lévő szociális szolgáltatók és intézmények alap- és szakellátási feladatainak fejlesztése” című pályázati kiíráson elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően.

Megemlékezés a holokauszt olaszfai áldozatairól

Kiadva: 2014. május 4.
Kiadta: Olaszfa Község Önkormányzata

Olaszfa Község Önkormányzata a Holokauszt 70. évfordulója alkalmából megemlékezést rendez 2014. május 11-én, a községből elhurcolt áldozatok emlékére.
A Közösségi Házban 14 órától Ferkovics József grafikus művész Holokauszt grafikai sorozatából rendezett kiállítás tekinthető meg.
A megemlékezésen (amennyiben egészségi állapota engedi) részt vesz a holokauszt, utolsó Magyarországon élő, egykori olaszfai túlélője is.

Bölcskei: Láthatóvá kell tenni a hitet!

„Ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül” – hangzott el a Magyar Református Szeretetszolgálat szokásos évi rendezvényén, melyen az adományozókat köszöntötték. Ezen az eseményen jelentette be a Béres Alapítvány képviseletében Béres Klára, hogy több mint hétmillió forint értékű termékadománnyal segítik a Szeretetszolgálatot.

Szinetár Dóra ajándékot készített a mostani Nyilas Misiknek

Országszerte harminc gyűjtőponton adhatják le a szegény gyermekeknek szánt ajándékukat a Református Szeretetszolgálat támogatói. A pénzbeli felajánlások mellett tartós élelmiszert és karácsonyi ajándékot is fogad a szervezet november 28-án indult, „Nincsen számukra hely” címmel meghirdetett adománygyűjtése. A programhoz Szinetár Dóra, Szabó Patrícia és Katus Attila is csatlakozott az Allee Bevásárlóközpont mellett felállított adománygyűjtő pontnál.

A járványoktól tartanak a magyar orvosok

Már a járványoktól tartanak a Magyar Református Szeretetszolgálat orvosai, akik a fülöp-szigeteki Taclobanból egy jóval elhagyatottabb településre, Tanauanba mentek, ahol a keddi napon már közel 200 beteget láttak el.

A Taclobantól körülbelül 20 km-re található Tanauan településen nem működik kórház, és egyelőre a segélyszervezetek orvoscsoportjai sem nagyon jutottak el az ötvenezres városba, ahol minden ház súlyosan megrongálódott. A településen továbbra sincs áramellátás, tiszta víz, és élelem is alig akad.

Életet mentett a magyar orvoscsoport a Fülöp-szigeteken

Egy 16 napos, lyukas szívű csecsemő életét mentette meg a Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsoportja a fülöp-szigeteki Taclobanban. A Haiyan tájfun által leginkább sújtott területen a hétfős magyar csapatot mindeközben egy új kórház indításával is megbízták.

Munkába álltak a magyar orvosok a Fülöp-szigeteken

Három-négy kilométeres sorok a segélyosztásnál, szeméttelepként kinéző város – többek között ezekről számolt be a Magyar Református Szeretetszolgálat Taclobanban tartózkodó hétfős orvoscsapata, akik munkába álltak a tájfun által leginkább sújtott településen.

Orvoscsoport és újabb adományok a Fülöp-szigetekre

Elindult a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) orvoscsoportja a Haiyan tájfun által sújtott Fülöp-szigetekre. A misszió az orvosi szaktudás mellett 30 000 dollár adománnyal is hozzájárul a bajbajutottak megsegítéséhez és a helyreállításhoz.

Közel 200 000 gyermek veszélyeztetett

Több millió ember él kitaszítottságban Magyarországon. A Magyar Református Szeretetszolgálat „Nincsen számukra hely” címmel meghirdetett fotópályázatának célja, hogy felhívja a figyelmet a kirekesztettekre.

A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség örömmel és egészséggel teli új évet kíván az 5774. esztendőre

Szeptember 4-én este kezdődik a zsidó időszámítás 5774. esztendeje. Hagyományunk szerint ez a teremtés hatodik napjának, az ember teremtésének emléknapja. Az embert a Teremtő saját képére és hasonlatosságára formálta, ellátta őt a beszéd, a gondolkodás, a szabad döntés adományával, amelyek megkülönböztetik minden más élőlénytől. Az embert egyetemesnek teremtette, nem fehér-, nem sötét bőrűnek, nem nőnek, nem férfinak, nem gazdagnak, nem szegénynek. Mindenki egyenlő a

Az emberiség első számú ellensége a drogok?!

Nem telik el nap úgy, hogy a televízióban és az újságok híreiben ne röppenne fel hír egy újabb gyilkosságról, fiatalkori bűnözésről,erőszakról és szexuális bűntettekről. Mi van ezek mögött? Vajon mi történik gyermekeinkkel,hogy egyre több szörnyűség létezik világukban? A statisztikák szerint, szinte minden brutális kegyetlenséget alkohol, drog vagy ,,kedélyjavító” szerek fogyasztása előz meg,amelyek pillanatnyilag emelik a hangulatot,de később agressziót és depresszív állapotot idéznek elő.

Sajtóközlemény a Mária út közhasznú egyesület uniós támogatást nyert

A Mária Út Közhasznú Egyesület közel 50 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázati felhíváson az Új Széchenyi Terv keretében. A kiírás fő célja az országos szemléletváltás előmozdítása a családi szféra társadalmi jelentőségével kapcsolatban, integrált szolgáltatások nyújtásával a fiatal gyermekes családok támogatása, kis közösségi kezdeményezések, például ún. „családi erőforrás központok” létrehozása útján.

Családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése

A Volkra Ottó János – Magyar Múzsa Alapítvány közel 50 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázati felhíváson az Új Széchenyi Terv keretében. A kiírás fő célja az országos szemléletváltás előmozdítása a családi szféra társadalmi jelentőségével kapcsolatban, integrált szolgáltatások nyújtásával a fiatal gyermekes családok támogatása, kis közösségi kezdeményezések, például ún. „szívességcsere központok” létrehozása útján.

A Mária Rádió közhasznú egyesület uniós támogatást nyert.

A Mária Rádió Közhasznú Egyesület közel 50 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázati felhíváson az Új Széchenyi Terv keretében. A kiírás fő célja az országos szemléletváltás előmozdítása a családi szféra társadalmi jelentőségével kapcsolatban, integrált szolgáltatások nyújtásával a fiatal gyermekes családok támogatása, kis közösségi kezdeményezések, például ún. „szívességcsere központok” létrehozása útján.

Negyedévszázadnyi elkötelezett szolgálat elismerése

Ayal Lindeman 2011-ben kiérdemelte a Szabadság Érdemérmet az emberiségért tett kivételesen példaértékű szolgálataiért.

A Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének (IAS) 27.-dik évfordulóján, 2011 októberében Ayal Lindemant Szcientológia Önkéntes Lelkészként végzett humanitárius munkájáért IAS Szabadság Érdeméremmel tüntették ki.

Tűvel díszített testek, karddal átszúrt arcok – bizarr képek és videók, Cikksorozat 4. rész

Tűk százaival díszített testek, karókkal, kardokkal átszúrt arcok. Vannak, akik nem érik be hagyományos eszközökkel, ők pl. lámpát, kalitkát vagy napernyőt hordoznak átszúrt arcukban. – A marketingesek is felfedezték a fesztivált: volt, aki reklámtáblát akasztott az arcán átdöfött karóra! Cikksorozatunk 4. részében a phuketi Vegetáriánus Fesztivál legextrémebb napjáról írunk.

Hamburg felszámolta alkotmányellenes stratégiáját

2010. augusztus 31-én, 17 évvel azután, hogy Hamburg város belügyminisztere létrehozta a Szövetségi Köztársaság „szekta ellenes” munkacsoportját, véglegesen lakat került a csoport vezetőjének, Ursula Caberta irodájának ajtajára. Ez alatt az idő alatt a legnagyobb siker, amit Ursula Caberta elért, hogy több vallási kisebbséghez tartozó munkavállaló – köztük jó néhány szcientológus – elvesztette munkahelyét vallási meggyőződése miatt.

Az AjánlatGuru megérkezett!

Elindult új országos ajánlatkérő rendszerünk, ahol szakember és ügyfél egymásra talál.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO