Rekord: 15%-ot nőtt tavaly a belföldi turisztikai piac - többször, többet fizettünk SZÉP-kártyával

Rekord bővüléssel zárta az évet a belföldi turizmus, mintegy 15 százalékot gyarapodott 2017-ben. A SZÉP-kártyás fizetések száma 32 százalékkal, míg értéke 42 százalékkal nőtt – derült ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Budapest, Siófok és Eger vonzotta a legtöbb kikapcsolódni vágyót.

Apartman tengeri akváriummal, Tiszafüred, Nyíregyházi Állatpark

Tiszafüred, a békéscsabai Luxus Wellness Apartman és a Nyíregyházi Állatpark nyerték az idei Év Szállása verseny fődíjait. A most 10 éves Szallas.hu történetében 5. alkalommal meghirdetett megmérettetésen a végső sorrend 161 490 szavazat, 679 700 vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján állt össze. Díjazták a Turizmus Szakma Példaképét is, aki idén Tóth Ákos, az Utazómajom megálmodója lett.

Inkább többször rövidebbet pihentünk idén nyáron

Rövidült, miközben gyakoribbá vált a belföldi nyaralás: az elmúlt 3 hónapban minden második belföldi szállásfoglalás csupán 1 vagy 2 éjszakára szólt. A Szallas.hu friss elemzése szerint azonban a turisztikai szektor így is jobban teljesített, mint tavaly: a III. negyedévben 8 százalék feletti volt a növekedés. A legnagyobb zsúfoltságot a Siófokon szabadságukat töltők élhették át, míg egy átlagos kikapcsolódásra 54 297 – SZÉP-kártyás fizetés esetén 61 580 - forintot költöttünk.

Hivatásturizmus fejlesztése Tiszaszőlősön

A „Turisztikai szolgáltatások fejlesztése” című konstrukció keretében 38,36 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az EDU PED Zrt.

Az 54,81 millió forint összköltségű projekt során a társaság tiszaszőlősi telephelyén új konferencia és szabadidő központ jött létre.

Az EDU PED Zrt. oktatási, egyéb humán szolgáltatási tevékenységekkel, rendezvények szervezésével, kutatás-, fejlesztéssel foglalkozó társaság.

Turisztikai célpontok újra versenyben

Harmadszor rendezik meg az Év Szállása versenyt, melynek keretében a hazai települések, illetve közel 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely száll ringbe. A megmérettetés idén új kategóriával bővül, a legnépszerűbb wellness-szálláshely külön díjat kap. A végső sorrend a magyar utazók által megosztott mintegy 320 ezer vendégvélemény, valamint a Magyar Turizmus Zrt.-t is képviselő szakmai zsűri véleménye alapján alakul ki.

Turisztikai fejlesztések uniós pályázatból Észak-Magyarországon

Az Új Széchenyi Terv keretében nyert pályázatból fejlesztette az ÉMOP-2.3.1-12-2012-0007 sz. projekt keretében turisztikai szolgáltatásait és marketingtevékenységét Észak-Magyarországon a Turisztikai Hotel Klaszter.

A Travel Online Kft, a klaszter management cége a „Közös online vendég-és partnerszolgáltatást koordináló rendszer kialakítása Észak-Magyarország turizmusáért” című pályázattal 55.027.300 Ft összeget nyert az Új Széchenyi Terv keretében.

TÁMOP-2.4.3.D.2-13/1-2013-0001 azonosító számú „Fókuszban a helyi termékek!” – Helyi összefogáson alapuló szociális gazdaságfejlesztés a Dél-Békési Turisztikai Szolgáltató Szociális Szövetkezetben”

Dél- Békési Turisztikai Szolgáltató Szociális Szövetkezet

SAJTÓKÖZLEMÉNY
A DÉL-BÉKÉSI TURISZTIKAI SZOLGÁLTATÓ SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET 2014. 04. 22. NAPJÁN MEGKEZDTE A „FÓKUSZBAN A HELYI TERMÉKEK! HELYI ÖSSZEFOGÁSON ALAPULÓ SZOCIÁLIS GAZDASÁGIFEJLESZTÉS A DÉL-BÉKÉSI TURISZTIKAI SZOLGÁLTATÓ SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET” CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁT.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO